Pusse opp bad

Å oppleve at badet ikke fungerer ordentlig kan være en daglig frustrasjon. Kanskje du har opplevd trangt plass, umoderne design eller dårlig oppbevaringsplass? Kanskje du drømmer om et lekkert, funksjonelt bad hvor du kan starte og avslutte dagen din med glede? Denne artikkelen vil hjelpe deg med å finne drømmebadet. Vi vil gå gjennom kostnader, tidsrammer og gi deg inspirasjon til oppussing av ditt bad.

Pris på Baderomsoppussing

Hvor mye koster det å pusse opp et bad?

Dette er kanskje det mest stilte spørsmålet når det kommer til baderomsoppussing. Kostnadene kan variere betydelig avhengig av flere faktorer som størrelse på badet, materialvalg og omfanget av arbeid. Generelt sett kan det koste mellom 200.000 og 400.000 kroner å pusse opp et bad i Norge.

Kan jeg pusse opp et bad for 100.000?

Ja, det er mulig å pusse opp et bad for 100.000 kroner, men det krever nøye planlegging og bevisste valg. For å holde prisen nede, må du være villig til å gjøre noen kompromisser og kanskje ta på deg noe av arbeidet selv. Her er noen konkrete tiltak du kan vurdere:

 • Rimeligere materialer: Valg av materialer kan ha stor innvirkning på kostnadene. Vurder å bruke vanlige fliser istedenfor dyre designerfliser. Det finnes mange rimelige alternativer som kan gi et stilig utseende uten å sprenge budsjettet. Vinylgulv kan også være et kostnadseffektivt alternativ til fliser.
 • Gjenbruk av elementer: Hvis det eksisterende baderommet har elementer som fortsatt er i god stand, vurder å gjenbruke dem. For eksempel om du beholder de gamle servantskapene og gir dem en ny finish med maling eller nye dørhåndtak. Kan dette spare mye penger sammenlignet med å kjøpe helt nytt.
 • Gjør enkelte oppgaver selv: Selv om det er best å overlate komplekse oppgaver som rørlegging og elektrisk arbeid til profesjonelle, kan du gjøre enkelte oppgaver selv. Maling av vegger og tak, fjerning av gammelt utstyr og grunnleggende rengjøring kan du fint gjøre på egen hånd. Dette reduserer arbeidskostnadene betydelig.
 • Prioriter det som er nødvendig: Fokuser på de mest nødvendige forbedringene først. For eksempel, hvis rør og elektriske systemer er i god stand, kan du spare penger ved å la disse være urørt. Prioriter estetiske oppgraderinger som nye fliser, maling og baderomsmøbler som gir mest visuelt inntrykk.
 • Se på forskjellige leverandører: Sammenlign priser fra forskjellige leverandører før du bestemmer deg. Netthandel kan ofte tilby bedre priser enn fysiske butikker. Vær også oppmerksom på salg og rabatter som kan gjøre det billigere.
 • Enkel design: Hold designet enkelt og funksjonelt. Kompleks design med spesialtilpassede løsninger kan fort øke kostnadene. Ved å velge standard løsninger, kan du holde kostnadene innenfor budsjettet.

Ved å følge disse tipsene og planlegge nøye, kan du oppnå et funksjonelt og attraktivt bad innenfor en kostnadsramme på 100.000 kroner.

Hva påvirker kostnadene?

Flere faktorer spiller inn på sluttkostnaden for en baderomsoppussing:

 • Størrelse: Større bad koster mer på grunn av økt materialbruk og arbeidskraft.
 • Materialvalg: Prisene på fliser, sanitærutstyr og armaturer varierer mye.
 • Arbeid: Kostnadene for håndverkere som rørleggere, elektrikere og flisleggere kan variere.
 • Tilstand: Hvis det kreves omfattende rør- eller elektrisk arbeid, vil dette øke kostnadene.

Inspirasjon til Små Bad

Se på eksempler på små bad som har blitt pusset opp med smarte løsninger og lekent design. Bildene kan gi deg ideer til hvordan du kan maksimere plassen og skape et vakkert rom. Små baderom kan også være stilige og funksjonelle.

Designløsninger

Tenk vertikalt! Bruk veggene til lagring med hyller og skap for å frigjøre gulvplass. Speil kan også skape en illusjon av større rom ved å reflektere lys.

Skap Rom og Lys

Bruk lyse farger for å få rommet til å virke større. Innfelte spotlights eller LED-striper kan gi et moderne preg samtidig som de gir tilstrekkelig belysning uten å ta opp plass.

Tidslinje for oppussing av bad

Det er 4 Faser når du skal pusse opp bade, hver med sin egen tidsramme:

 1. Riving: Dette er den første fasen hvor det gamle badet demonteres. Dette kan ta alt fra noen dager til en uke, avhengig av størrelsen på badet og omfanget av arbeidet.
 2. Rørleggerarbeid og Elektrisk: Neste fase innebærer installasjon av rør og elektriske systemer. Dette kan ta to til tre uker, avhengig av kompleksiteten.
 3. Flislegging og overflatearbeid: Denne fasen inkluderer flislegging, maling og andre overflatebehandlinger. Det kan ta en til to uker, avhengig av størrelsen på badet og type materialer som brukes.
 4. Montering av utstyr: Den siste fasen er montering av sanitærutstyr, armaturer og møbler. Dette tar vanligvis en uke.

Faktorer som Påvirker Tidslinjen

Størrelse på badet, tilgjengelighet av håndverkere, og eventuelle uforutsette problemer (som skjulte fuktproblemer) kan alle påvirke tidslinjen. Det er alltid lurt å legge inn litt ekstra tid i planen for å håndtere slike hendelser.

Ta kontakt

Hvis du drømmer om et nytt, funksjonelt og lekkert bad, er det på tide å ta steget videre. Baderomsoppussing kan føles som en stor utfordring, men med nøye planlegging og dyktige håndverkere kan drømmen om et nytt bad bli til virkelighet.

Oppussing av badet kan være en krevende prosess. Ved å forstå kostnadene, tidsrammene og få inspirasjon til smarte løsninger, kan du sikre at prosjektet går så smidig som mulig.

Ved å følge disse rådene kan du få et bad som ikke bare ser fantastisk ut, men også fungerer perfekt for dine daglige behov. Ta kontakt med oss i dag, og la oss hjelpe deg med å transformere badet ditt fra frustrasjon til drømmebad!

Innholdsfortegnelse

Del innlegget:

Kontaktskjema

Åpningstider

Mandag – fredag
kl. 07.00 – 15.30
For våre faste kunder har vi 24 timers vakttelefon.